CARPICON-H

Crema cu extracte naturale, acid hialuronic si rasina de conifere

Este o crema dermatocosmetica de ingrijire corporale pe baza de ingrediente naturale, cu extracte si uleiuri naturale, la care se adauga beneficiile pentru piele ale acidului hyaluronic si rasinii de conifere. 

Prezentare

INGREDIENTE: AQUA, BEESWAX, PINUS PINASTER BARK EXTRACT, HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL, SIMMONDSIA CHINESIS SEED OIL, INULA HELENIUM EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, VIOLA TRICOLOR EXTRACT, ABIES ALBA LEAF OIL, MIMOSA TENUIFLORA BARK EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, OCIMUM BASILICIUM OIL, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL, SODIUM HYALURONATE. 

Acidul hialuronic – Descoperit pentru prima data in anul 1934, numit si hialuronat (sau hyaluronan), acidul hialuronic este, de fapt, o polizaharida, ce se regaseste in mod normal in tesutul conjuctiv al organismului si in piele. Aceasta din urma contine aproximativ 50% acid hialuronic, iar zonele in care se gasesc cele mai mari concentratii sunt cele de la nivelul articulatiilor si ochilor. Acidul hialuronic retine apa, asigurand hidratarea si fermitatea pielii. In domeniul cosmeticii, hialuronatul de sodiu este folosit pentru urmatoarele efecte benefice:

• Hidratarea corespunzatoare a pielii si mentinerea elasticitatii acesteia. Folosite in mod regulat, cremele si mai ales fiolele cu acid hialuronic mentin fermitatea si elasticitatea pielii, pentru un aspect neted, fara riduri. De asemenea, ajuta la prevenirea deshidratarii pielii, din cauza frigului, a vantului sau a lipsei hidratarii. 

• Lupta impotriva efectelor de imbatranire. Previne imbatranirea tenului prin mentinerea fermitatii pielii si reducerea ridurilor. Totodata, actioneaza ca un antioxidant, luptand eficient impotriva radicalilor liberi.

Uleiul de lavanda – denumirea de Lavanda provine din cuvantul latin “lavare”care inseamna “a spala”deoarece in antichitate aceasta planta era folosita pe post de aromatizant pentru baie sau pentru a spala rufele. Produsele destinate ingrijirii pielii care contin Lavanda aduc multe beneficii. Levantica este o planta originara din bazinul Mediteranean. Florile acestei plante contin o substanta chimica naturala numita linalool, care, atunci cand este extrasa declanseaza anumite interactiuni si procese care au loc la contactul cu pielea. 

Este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizica cat si psihica, emotionala si diverse probleme, cum ar fi arsuri, migrene, insomnii, muscaturi de insecte, afectiuni ale pielii, infectii, stres si tensiune nervoasa. Uleiul de levantica face minuni in ceea ce priveste pielea si tenul. Doua dintre beneficiile majore ale acestei plante sunt date de proprietatile sale antifungice si antiseptice, care grabesc procesul de vindecare si reduce formarea cicatricilor. Levantica este des folosita in compozitia produselor de ingrijire a pielii – are proprietati anti-inflamatoare si de regenerare a tesuturilor, dar si o aroma deosebita si relaxanta, care calmeaza starea de anxietate. 

Uleiul de busuioc – in limba greaca, busuioc inseamna rege iar legenda spune ca imparatul Constantin si regina Elena au descoperit Sfanta Cruce in locul in care crestea busuiocul. Planta de busuioc are si frunzele stufoase de culoare verde, flori albe albastre sau violet si miros dulce, puternic. Aroma puternica este datorate eugenonului. Provine din Africa si Asia iar uleiul esential este obtinut prin procesul de distilare cu aburi In Italia acest ulei de Busuioc se foloseste pentru a accentua romantismul si afectiunea. Trateaza o gama larga de afectiuni respiratorii, cutanate, nervoase si articulare. Pentru piele, reduce aparitia punctelor negre si a cosurilor, reda culoarea naturala a pielii, vindeca si trateaza ranile si arsurile, imbunatateste aspectul general al tenului matur sau gras, echilibreaza secretia glandelor sebacee, recomandat in special in cazul tenului gras cu pori dilatati, ideal pentru tenul cu imperfectiuni. 

Extractul uleios din rasina de conifere are actiune antiseptica, reconfortanta, antiiinflamatoare, cicatrizanta, astrigenta, antireumatica, antioxidanta, fiind utilizat in produse dermato-cosmetice destinate intretinerii tegumentelor sanatoase si ingrijiri ale celor afectate, precum si in afectiuni cutanate, entorse si luxatii, hemoroizi, reumatism, dureri musculare. 

Extract de iarba mare – Iarba-mare este o planta parena cunoscuta si sub numele de lacrimile Elenei so este originara din Europa de Sud-Est si Asia de Vest. Legenda spune ca iarba mare s-ar fi nascut din lacrimile frumoasei Elena din Troia, care plangea dupa iubitul ei, Paris. Este un produs vegetal cu efect emolient, spasmolitic, coleretic iar studiile recente din SUA au aratat posibila actiune antitumorala a sescviterpenlor din iarba mare. Principalele preparate folosite in medicina traditionala sunt: infuzia, tinctura, decoctul si extractul. Decocotul din radacina plantei ajuta la ameliorarea anumitor afectiuni ale pielii, dematozele si afectiunile respiratorii. In uz intern, ceaiul de iarba mare se recomanda pentru tratarea tusei, reumatismului, bronsitei cronice, tulburari dispeptice, eczemelor, hipoaciditatii, insomniilor, hiperexcitabilitatii.

Extractul uleios si hidroalcoolic de galbenele se otine prin extractia in ulei de floarea soarelui, respectiv in amestec hidroalcoolic a florilor de galbenele. Actiune trofica, protectoare, antiinflamatoare, cicatrizanta, antiseptica, emenagoga, coleretica, colagoga, imunostimulatoare si antitrichomoniazica. 

Ulei brad alb – Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de brad: ameliorarea durerilor provocate de artita, trateaza bronsita, trateaza tusea, lupta impotriva simptomelor de raceala combate simptomele de gripa, vindeca durerile musculare, amelioreaza simptomele reumatice, trateaza sinuzita, reduce oboseala, previne infectiile, reduce durerea, stimuleaza functia respiratorie, creste metabolismul, detoxifica orgranismul, reduce mirosul neplacut al corpului, antiseptic natural. 

Uleiul de catina - contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti printre care si vitamina C, in concentratie de 12 ori mai mare decat intr-o portocala. Catina este pe buna dreptate numita ginsengul romanesc, datorita numeroaselor sale beneficii asupra sanatatii. Amestecul de nutrienti, antioxidanti, vitamine si minerale face din uleiul de catina unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale ale zilelor noastre. Uleiul de catina contine si multa vitamina E, vit A (de trei ori mai multa decat in morcovi) si de patru ori mai multe enzime antioxidante decat ginsengul. Nu numai ca este plina de vitamine si antioxidanti, dar catina este si singura sursa vegetale de acizi grasi omega 3,6,9 si 7. Uleiul din seminte de catina este plin de acizi omega 3 si omega 6, acid linoleic si alfa-linoleic. In acelasi timp, uleiul din fructe de catina contine acizi grasi mononesaturatti si acizi grasi omega 7.

Uleiul de jojoba – Supranumit si “aurul desertului”, uleiul de jojoga prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii, nu degeaba fiind asemuit celui mai pretios metal. Bogat in antioxidanti, vitamine, substante active si substante antibacteriene, uleiul de jojoba este un adevarat aliat al frumusetii si sanatatii, recomandat in rutina zilnic.

Ceara de albine are actiune antioxidanta, antiinflamatoare, antiseptica

Extract de mimosa Mimosa tenuflora este recunoscuta azi pentru capacitatea sa de a reface epiderma afectata de diferiti factori. Regenereaza in profunzime tesuturile pielii, are capacitatea de a stimula producerea de colagen si elastinina – aspect deosebit de important pentru regenerarea cutanata. 

Uleiul din samburi de struguri – leacul miraculos impotriva imbatranirii, unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contine vitamina E si vitamina F si protianidine ce au un efect de antiimbatranire de 50 de ori mai puternic deecat cel al faimoasei vitamina E. Uleiul de samburi de struguri actioneaza totodata precum un catalizator in ceea ce priveste actiunea vitaminei C; este deosebit de valoros in ceea ce priveste frumusetea si intretinerea pielii. Are un efect tonic si revigorant asupra pielii, hidratand pielea si lasand-o elastica, putand fi folosit de aceea in masajele corporale menite sa relaxeze trupul.

Extract Trei Frati Patati (Viola Tricolor Extract) - numele plantei ar putea parea ciudat dar este explicat de legenda care circula si spunea ca de mult, trei frati, fii de imparat, au pornit la lupta impotriva unui balaur infricosator care-i teroriza pe supusii imparatiei. Cand erau gata sa-l rapuna, balaurul le-a spus celor trei frati ca daca il va omora, vor avea mult de suferit, dar ei nu au cedat amenintarillor balaurului si l-au omorat. Indata insa trupurile lor s-au umplut de bube si din frumusetea lor n-a mai ramas nimic. Pentru ca nu puteau iesi in halul in care aratau, cei trei frati s-au asezat in genunchi si s-au rugat sa li curme suferinta. Dumenezeu le-a ascultat rugamintea si i-a transformat intr-o floare cu miros abia simtit si suav, care vindeca boli de piele si care se numeste Trei-frati-patati. 

 

Atentionari: A nu se utiliza de persoanele care au alergie la unul dintre ingrediente. Intrucat administrarea la gravide nu a fost integral studiata, se recomanda ca in timpul sarcinii, crema sa se aplice pe o suprafata de mica intindere in cantitate mica si pe durata limitata. A se evita contactul cu ochii. A nu se lasa la indemana copiilopr. Daca apar fenomene neplacute, consultati medicul sau farmacistul. 

Utilizare: Numai uz extern – crema se aplica pe pielea curata, de doua ori pe zi (dimineata si seara) in strat subtire cu un usor masaj.

Prezentare: Tub/Cutie de 50ml. A se folosi de preferinta inainte de data inscrisa pe ambalaj.

Conditii de pastrare: ferit de caldura si umezeala, la temperaturi <25 de grade Celsius. 

 

Ai o intrebare?

Ai o problema? Vorbeste cu expertul nostru si afla solutia!
Trimite o intrebare

Recomandam