Carpicon H

Crema solida cu extract uleios de, pufulita, ghimpe, acid hialuronic si rasina de conifere

Produs obtinut prin procedee speciale cu uleiuri si extracte naturale inblobate intr-o baza de crema solida.

Este un produs cosmetic cu ingrediente active naturale destinat igienei intime externe a organelor uro-rectale si genitale.

Prezentare

INGREDIENTE: C12-18 ACID TRIGLYCERIDE, BEESWAX, EPILOBIUM ANGUSTIFOLIUM EXTRACT, PINUS PINASTERBARK EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, XANTHIUM STRUMARIUM FRUIT EXTRACT, VACCINIUM VITIS-IDAEALEAF EXTRACT, INULA HELENIUM EXTRACT, HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL, PROPOLIS EXTRACT, OCIMUM BASILICIUM HERB EXTRACT, SODIUM HYALURONATE.

Principalele componente, actiuni si utilizari ale ingredientelor principale folosite:

Acidul hialuronic – Descoperit pentru prima data in anul 1934, numit si hialuronat (sau hyaluronan), acidul hialuronic este, de fapt, o polizaharida, ce se regaseste in mod normal in tesutul conjuctiv al organismului si in piele. Aceasta din urma contine aproximativ 50% acid hialuronic, iar zonele in care se gasesc cele mai mari concentratii sunt cele de la nivelul articulatiilor si ochilor. Acidul hialuronic retine apa, asigurand hidratarea si fermitatea pielii. In domeniul cosmeticii, hialuronatul de sodiu este folosit pentru urmatoarele efecte benefice:

·         Hidratarea corespunzatoare a pielii si mentinerea elasticitatii acesteia. Folosite in mod regulat, cremele si mai ales fiolele cu acid hialuronic mentin fermitatea si elasticitatea pielii, pentru un aspect neted, fara riduri. De asemenea, ajuta la prevenirea deshidratarii pielii, din cauza frigului, a vantului sau a lipsei hidratarii.

·         Lupta impotriva efectelor de imbatranire. Previne imbatranirea tenului prin mentinerea fermitatii pielii si reducerea ridurilor. Totodata, actioneaza ca un antioxidant, luptand eficient impotriva radicalilor liberi.

Extract de pufulita – Pufulita este o planta ce face parte din flora spontana, fiind raspandita in intreaga Europa, iar in Romania se regaseste mai ales pe marginea padurilor, a raurilor, langa santuri, fiind planta iubitoare de apa si de soare. Pufulita contine o multime de substante active esentiale pentru organismul uman, printre care taninuri, acid cafeic, acid ursoic, elagic, polifenoli, saponine triterpenice, saponine steroidice, antociani, zaharuri, aminoacizi esentiali, ulei volatil, vitamica C, saruri minerale, aminoacizi, pectine, opt acizi grasi: palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, arahidonic, arahidic, linoleic si linolenic etc. Toate acestea ii accentueaza calitatile, pufulita fiind un ideal cicatrizant, avand actiune coleretica, colagoga, decongestionanta, astrigenta, antiinflamatoare, dezinfectanta.

Ceara de albine are actiune antioxidanta, antiinflamatoare, antiseptica

Ghimpele este una dintre “buruienile” minunate pe care le-a oferit natura. In popor, aceasta planta medicinala este cunoscuta sub numele de scai, holera sau spin alb. Partile aeriene ale ghimpelui sunt bogate in uleiurile esentiale sarurile de acizi grasi, minerale (calciu, potasiu) acizi (cafeic si clorogenic), substante flavonoide, saponine. Ghimpele mai contine si cantitati impresionante de tanin, xantanina, ulei volatil, sitosterolo (beta-sitosterol). Elementele chimice ce se gasesc in aceasta planta ii ofera proprietati dezinfectante si anticongestive, diuretice, antidiabetice, antitumoral, stimulatoare al peretilor vaselor sangvine, puternic antiinflamator si decongestiv.

Uleiul din samburi de struguri – leacul miraculos impotriva imbatranirii, unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contine vitamina E si vitamina F si protianidine ce au un efect de antiimbatranire de 50 de ori mai puternic deecat cel al faimoasei vitamina E. Uleiul de samburi de struguri actioneaza totodata precum un catalizator in ceea ce priveste actiunea vitaminei C; este deosebit de valoros in ceea ce priveste frumusetea si intretinerea pielii. Are un efect tonic si revigorant asupra pielii, hidratand pielea si lasand-o elastica, putand fi folosit de aceea in masajele corporale menite sa relaxeze trupul.

Extract uleios de rasina de conifere are actiune antiseptica, reconfortanta, antiinflamatoare, cicatrizanta, astrigenta, antireumatica, antioxidanta utilizat in produse dermato-cosmetice destinate intretinerii tegumentelor sanatoase si ingrijirea celor afectate, precum si in afectiuni cutanate, entorse si luxatii, hemoroizi, reumatism, dureri musculare.

Extractul uleios si hidroalcoolic de galbenele: se obtine prin extractia in ulei de floarea soarelui, respectiv in amestec hidroalcoolic a florilor de galbenele (Calendula flos). Actiune: trofica, protectoare, antiinflamatoare, cicatrizanta, antiseptica, emanagoga, coleretica, colagoga, imunostimulatoare si antitrichomoniazica.

Extract de iarba mare – Iarba-mare este o planta parena cunoscuta si sub numele de lacrimile Elenei so este originara din Europa de Sud-Est si Asia de Vest. Legenda spune ca iarba mare s-ar fi nascut din lacrimile frumoasei Elena din Troia, care plangea dupa iubitul ei, Paris. Este un produs vegetal cu efect emolient, spasmolitic, coleretic iar studiile recente din SUA au aratat posibila actiune antitumorala a sescviterpenlor din iarba mare. Principalele preparate folosite in medicina traditionala sunt: infuzia, tinctura, decoctul si extractul. Decocotul din radacina plantei ajuta la ameliorarea anumitor afectiuni ale pielii, dematozele si afectiunile respiratorii. In uz intern, ceaiul de iarba mare se recomanda pentru tratarea tusei, reumatismului, bronsitei cronice, tulburari dispeptice, eczemelor, hipoaciditatii, insomniilor, hiperexcitabilitatii.

Propolis este un bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani vechi, eczeme, abscese, arsuri, acnee, cosuri, striviri, degeraturi, intepaturi de insecte si cicatrizarea operatillor, functia sa cosmetica fiind de conditionare a pielii.

Uleiul de catina - contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti printre care si vitamina C, in concentratie de 12 ori mai mare decat intr-o portocala. Catina este pe buna dreptate numita ginsengul romanesc, datorita numeroaselor sale beneficii asupra sanatatii. Amestecul de nutrienti, antioxidanti, vitamine si minerale face din uleiul de catina unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale ale zilelor noastre. Uleiul de catina contine si multa vitamina E, vit A (de trei ori mai multa decat in morcovi) si de patru ori mai multe enzime antioxidante decat ginsengul. Nu numai ca este plina de vitamine si antioxidanti, dar catina este si singura sursa vegetale de acizi grasi omega 3,6,9 si 7. Uleiul din seminte de catina este plin de acizi omega 3 si omega 6, acid linoleic si alfa-linoleic. In acelasi timp, uleiul din fructe de catina contine acizi grasi mononesaturatti si acizi grasi omega 7.

Uleiul de jojoba – Supranumit si “aurul desertului”, uleiul de jojoga prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii, nu degeaba fiind asemuit celui mai pretios metal. Bogat in antioxidanti, vitamine, substante active si substante antibacteriene, uleiul de jojoba este un adevarat aliat al frumusetii si sanatatii, recomandat in rutina zilnic.

Utilizare: se aplica local de 2-3 ori pe zi dupa toaletarea zonelor respective.

Prezentare: cutii sau blistere cu 10 baghete tronconice.

Antentionari: A nu se utiliza de persoanele care au alergie la unul dintre ingrediente. A nu se lasa la indemana copiilor. A se folosi de preferinta inainte de data inscrisa pe ambalaj.

Conditii de pastrare: A se pastra la loc racoraos si uscat la temperaturi de 4-15 grade Celsius.

Ai o intrebare?

Ai o problema? Vorbeste cu expertul nostru si afla solutia!
Trimite o intrebare

Recomandam